top of page

Brons på Dutch Open 2020

Det har varit många stora tävlingar på kort tid. I Helsingborg för 2 veckor sedan hade stora delar av Malmö Taekwondos kamplag tävlat på Presidents Cup och Helsingborg Open. Två tävlingar inom loppet av 4 dagar.

Helgen som var så var det dags för Dutch Open i Eindhoven, Nederländerna. Dutch Open är och har varit en av Europas absolut största tävlingar i över 25 år. Malmö Taekwondo åkte ner med delar av sitt kamplag för att mäta oss med världens bästa.

J-VM aktuella Frida S. gjorde en bra tävling där hon lyckades knipa hem ett brons på en av Europas största tävlingar. Stort grattis till Frida!

Anton J. som har utvecklats enormt senaste tiden gjorde en bra första match där han försökte styra matchen till sin fördel. Det blev en förlust.

Emil G. L. var väldigt besviken över sin insats och säger själv att "... lämnade min blockering kvar hemma i Sverige". Det var ingen snack om saken att Emil var snäppet bättre än sin motståndare. Efter att ha slarvat med sin blockering så fick han se sig besegrad av Danmark.

J-VM aktuella Lea K. lyckades ta sig till kvartsfinal som hon styrde och ledde genom hela matchen. En riktigt rysare där Lea ser ut att ha kontrollen och känns mycket stabil. I de sista sekunderna så hamnar Lea i en klinch där motståndaren på ett mycket smart sätt vänder sitt underläge på 11-13 till 14-13. Därmed snuvades Lea på en medalj med minsta möjliga marginal.

Joel B. gjorde en utomordentlig första match där poängen bara rasslade in. Matchen vann Joel på teknisk överlägsenhet. I andra matchen blev det ett mycket tuffare motstånd. Joel var med men lyckades i slutändan inte knipa den matchen.

Selma R. som tränar för fullt för att delta på junior-VM hade inte flytet med sig i Nederländerna denna gång efter att ha förlorat i första matchen mot Frankrike.

Head Coach Mommo W. har gjort en första utvärdering av tävlingen och konstaterar "jag ser mycket utveckling men även en del att jobba på inför framtida tävlingar".

135 visningar
bottom of page