top of page

7 Svenska mästare från Malmö Taekwondo!

I helgen avgjordes Svenska mästerskapen 2023 i Helsingborg. Malmö Taekwondo ställde upp med det största laget klubben haft sedan 2018, hela 27 utövare! Detta resulterade i 7 nya svenska mästare, 4 silver och 8 brons - 19 medaljer på 27 utövare!


Det har varit en intensiv höst med en elitserie på 4 tävlingar på 10 veckor, men Malmö Taekwondo har lyckats prestera gång efter gång. Truppen har ständigt växt och till SM gick 20 spelare från kamplaget upp tillsammans med 7 duktiga barn från barngruppen för att tillsammans bilda ett stort, starkt och sammansvetsat lag.


SM är en tuff tävling, det vet alla. Men det stoppade inte 7 spelare som fightades hårt match efter match för att i slutet av dagen kunna stå högst upp på pallen och titulera sig bäst i Sverige.


Marija Ahlbin, Filippa Öinert Vien, Alexander Kim Ask och Frida Sjöberg har dominerat hela hösten och SM var inget undantag. Den förstnämnda revanscherade sig efter en olycklig diskvalificering i senaste tävlingen och vann i överlägsen stil. På miniorsidan kammade vi hem två guld genom duktiga Liam Rasmusson och Andreas Nilsson.


Ett riktigt glädjebesked kom sedan i -55 kilosklassen på juniorsidan där Lucy Hell efter flera silver och bronsmedaljer senaste tävlingarna steppade upp och vann sin viktklass på ett imponerande sätt!


När vi summerar säsongen så konstaterar vi 7 spelare som klara Sverigeettor och ytterligare 3 på andraplatsen på den nationella rankingen - riktigt imponerande!


Stort tack till alla sponsorer, föräldrar, ledare och LAGET för en fin tävling. Stort grattis till hela klubben!


Under söndagen avgjordes Krona Cup för nybörjare och där imponerade Phoenix Andrijevski och Alma Kahrimanovic stort och kammade hem gulden i sina respektive klasser. Phoenix blev dessutom utsedd till Bästa Fighter efter sina 4 matcher - stort grattis!


Nästa tävling för oss är U21-EM i Rumänien som går 6-10 december - där har Malmö Taekwondo både Frida Sjöberg och Filippa Öinert Vien som representerar Sverige.

359 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Terminstart vårtermin 2024

Först och främst vill vi önska alla en god fortsättning på det nya året. Vi hoppas att ni alla haft en skön ledighet. Måndagen den 8 januari börjar den nya terminen i både Malmö och Oxie och här komme

Oxie Gradering och träning

Hej Då var det dags för gradering och graderingsvecka (V50), efter graderingsveckan tar vi juluppehåll och ses igen V2 den 8 januari enligt ordinarie schema V50 kommer vi ha en extra träning på måndag

bottom of page