top of page

KAMPLAGET

Kamplaget på Malmö Taekwondo startades 1992. Idén med kamplaget var att de som ville satsa på Taekwondo som elitidrott skulle träna i en grupp för sig. Sedan dess har taekwondon kommit in i OS och nu är det verkligen en idrott på absolut högsta nivå.

 

De som tränar i kamplaget tävlar på avancerad nivå både nationellt och internationellt. Träningen är på sammanlagt 3 dagars stenhård kampträning. Utöver kampträningarna tillkommer ordinarie taekwondoträningar, extraträning, löp- och intervallträning samt styrketräning.

 

Sedan starten av kamplaget har Malmö Taekwondo skördat många fina medaljer och representerat Sverige i landslaget. Hittils har klubben tagit VM-Guld i Öppna Lag-VM, två VM-brons individuellt, ett antal medaljer på EM av alla valörer, inklusive 2 guld. Nystartade U21 EM som för första gången arrangerades i Spanien 2009 så har Malmö Taekwondo utövare hittills lyckats kamma hem 8 medaljer, varav ett är av ädlaste valör. Lägg därtill ett stort antal NM- och SM-guld genom åren och du finner en av Sveriges mest framgångsrika klubbar.

 

Utöver alla medaljer, blev Malmö Taekwondo Hanna Zajc under 2008 den första kvinnliga utövaren från Sverige att nå OS.

 

Tränare för kamplaget är Patrick Karlsson (7 Dan) & Mohamed Wail (5 Dan). Patrick har varit aktiv som tävlande under flera år med massor av nationella och internationella medaljer. Patrick har representerat Sveriges landslag både som tävlande, tränare och coach under flera år. 

Mohamed har coachat på klubb och landslagsnivå under de senaste 12 åren och varit head coach för svenska landslaget bland annat på U21-EM, J-VM, Kadett-EM.

bottom of page